П`ятниця, 26.04.2024, 12:02
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Городоцького РМК

Категорії сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 20
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Новини

16.06.2015 р.

 

Інноваційна та дослідно-експериментальна робота у системі діяльності методичної служби області

 Проблемі інноваційної та дослідно-експериментальної роботи у системі діяльності методичної служби області був присвячений вебінар науково-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького ОІППО, який відбувся 16.06.2015 року.

         Учасниками вебінару стали завідувачі Р(М)МК/МЦ, методисти, відповідальні за координацію дослідно-експериментальної роботи у районах/містах.

         В обговоренні проблемних питань взяли участь перший проректор ХОІППО Очеретянко В.І., завідувач НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО Кошка О.А., методист НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО Красовська В.Ю.

         Організатори заходу проаналізували стан дослідно-експериментальної роботи в області, намітили завдання інноваційного розвитку Р(М)МК/МЦ.

Матеріали вебінару

 

12.06.2015 р.

 

 

Звіт Дунаевецького будинку творчості школяра у Київі

    8 червня 2015 р. директор комунальної  установи  «Будинок творчості школяра» Дунаєвецької районної ради Вікторія Пивоварова звітувала на засіданні комісії Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України про завершення першого етапу дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня з проблеми «Розвиток життєвокомпетентної  особистості в умовах позашкільного навчального закладу». Члени комісії надали належну оцінку проведеній роботі експериментальним закладом.

 
 

04.06.2015 р.

 

Узагальнені матеріали апробації підручників
 для 2- го та 5- го класів у Хмельницькій області


Вчителями-предметниками ЗНЗ Хмельницької області проведено апробацію підручників для 2-го та 5-го класів. Підручники оцінювалися за наступними параметрами: зміст, методичний апарат, поліграфічне виконання. Експерти  надали  зауваження і   пропозиції щодо якості навчальної літератури, зробили висновки щодо можливості використання її у навчально-виховному процесі.

Апробація 2 клас

Апробація 5 клас

 

02.06.2015 р.

 

Освітній портал "Педпреса" інформує:

 

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

 

    Для українських викладачів і науковців настав час повноцінно інтегруватися до європейського освітнього середовища! Фундація CEASC оголошує реєстрацію на участь у проектах, присвячених найбільш актуальним євроінтеграційним тематикам. Ми зробимо усе можливе, щоб ви одними з перших приєдналися до програми ЄС Горизонт – 2020, отримали фінансування на реалізацію власних ідей або пропозицію про роботу у європейських університетах!

 

НАШІ ПРОЕКТИ:

 

Цикл безкоштовних семінарів для науковців, присвячених роботі з програмою ЄС Горизонт 2020

 

Запрошуємо до участі у безкоштовних науково-практичних семінарах

 

"Інструменти підтримки мобільності науковців в рамках пріоритетів ЄС на 2014-2020 роки".

 

Дати і місця проведення:

 

9 червня 2015 року – Київ, 10 червня 2015 року – Полтава, 11 червня 2015 року – Черкаси, 15 червня 2015 року – Одеса, 16 червня 2015 року – Миколаїв

 

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ПРОЕКТ

 

 Публікація наукових статей у міжнародному збірнику

 

Запрошуємо українських науковців до публікації статей у III виданні міжнародного наукового збірника WSIiU i CEASC "Nowoczesna edukacja: filozofia, innowacja; doświadczenie" (Польща).

 

Із переліком рубрик видання а також вимогами до оформлення статей ви можете ОЗНАЙОМИТИСЯ НА НАШОМУ САЙТІ.

 

Граничний термін подання статей – 1 вересня 2015 року

 

 Закордонне стажування для викладачів українських ВНЗ, Лодзь, 7-13 листопада!

 

Тематика стажування: "Сучасний університет – проектний підхід до організації роботи згідно до положень європейських кваліфікаційних рамок"

 

Під час проекту ви дізнаєтеся про систему вищої освіти та кваліфікаційні рівні європейського освітнього простору. Опануєтепроектний підхід в організації навчального процесу в європейських університетах. Ознайомитеся із можливостями практичної реалізації в рамках організації навчального процесу принципу мобільності студентів та викладачів через використання спеціалізованих фондів ЄС. Дізнаєтеся про умови отримання фінансування власних обмінних, навчальних та дослідницьких проектів.

 

Тривалість стажування: 7 днів (7-13 листопада 2015 року), м. Лодзь, Польща

 

Програма стажування передбачає 108 годин (72 години лекційних та практичних занять та 36 годин самостійної роботи).

 

Вартість: 1700,00 грн та 380,00 Євро.

 

Реєстрація триває до 1 жовтня 2015 року включно

 

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ПРОЕКТ

 

Оперативно отримувати інформацію про усі проекти фундації можна, приєднавшись до ком’юніті в мережі Фейсбук.

 

Контактна особа: Ольга Поліщук, керівник проектів фундації в Україні

 

тел. +38 093 210 93 42, +38 095 32 42 955 
email: ceasc.lodz@gmail.com

 

02.06.2015 р.

 

Всеукраїнський науково-практичний семінар «Підготовка педагогічних працівників до реалізації інноваційної технології «Росток» у навчально-виховному процесі загальноосвітнього навчального закладу»

 

 

    Відділенням стратегії розвитку освіти ІІТЗО спільно з Інститутом післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка з 22 по 26 червня 2015 року на базі Київської школи-інтернат № 22, вул. Бережанська, 6, буде проведено Всеукраїнський науково-практичний семінар «Підготовка педагогічних працівників до реалізації інноваційної технології «Росток» у навчально-виховному процесі загальноосвітнього навчального закладу».

Запрошуються до участі у роботі семінару працівники структурних підрозділів ІППО, районних та міських методкабінетів (центрів), які відповідають за впровадження педагогічних інновацій у школі, керівники загальноосвітніх навчальних закладів, учителі початкових класів та основної школи.

Детальна інформація на сайті http://rostok.org.ua/. 

 

28.05.2015 р.

 

Перша літня школа Всеукраїнського проекту "Хмарні сервіси в освіті"

    Міністерство освіти і науки України інформує про проведення на базі управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської академії неперервної освіти 15-19 червня 2015 року першої літньої школи Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті».

    Метою заходу є підвищення ІКТ-компетентності освітян, покращення навиків використання сучасних сервісів для активізації навчальної діяльності учнів, узагальнення досвіду використання новітніх технологій навчання, вивчення передового педагогічного досвіду з використання хмаро орієнтованих навчальних середовищ у навчально-виховному процесі в урочний та позаурочний час.
    До участі у роботі заходу запрошуються представники органів управління освітою, керівники ЗНЗ, вчителі-предметники, координатори проекту у загальноосвітніх навчальних закладах, які беруть участь у Всеукраїнському проекті «Хмарні сервіси в освіті».

Інформаційний лист про літню школу 1
Інформаційний лист про літню школу 2

 

28.05.2015 р.

 

Обмін досвідом в рамках дослідно-експериментальної роботи

 

18 травня педагогічний колектив Хмельницької СЗОШ І-ІІІ ст. №22 імені О.Ольжича (директор Ружицький В.С.) приймав делегацію Юріївської ЗОШ І-ІІІ ст. Запорізького району Запорізької області (директор Остапенко Л.О.). Колеги із Запоріжжя ознайомились із особливостями роботи закладу в режимі експерименту з реалізації основних засад гуманної педагогіки у навчально-виховному процесі.

Досвід роботи СЗОШ І-ІІІ ст. №22 презентував директор закладу Ружицький В.С., заступники Погребняк С.В., Полякова О.В., Черчик Л.П.. Педагоги провели 5 майстер-класів.

Продуктивним було спілкування із науковим керівником та науковими консультантами дослідно-експериментальної роботи: С.Круком, Л.Параскевич (Хмельницький національний університет), І.Ящук, Н.Сівак (Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія).

Юріївська ЗОШ І-ІІІ ст. Запорізької області у найближчій перспективі має намір долучитись до проведення дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня з реалізації ідей гуманної педагогіки.

 

20.05.2015 р.

 

VІІ Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій

Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України спільно з Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників проводить 17-18 вересня 2015 року VІІ Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій (далі – Фестиваль), до участі у якому запрошуються наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники.

У ході Фестивалю як міжнародного освітянського форуму традиційно презентуються результати досліджень сучасного змісту освіти, авторські методики, технології, інноваційні методи та форми роботи, моделі навчального та  виховного процесів, управлінської діяльності за номінаціями:

- «Інновації у сфері дошкільної освіти»;

- «Інновації в організації навчально-виховного процесу в загальноосвітньому та позашкільному навчальних закладах»;

- «Інновації в управлінні загальноосвітніми навчальними закладами»;

- «Інновації у неперервному розвитку професійної компетентності педагогічного працівника».

Детальніше

 

 

20.05. 2015 р.

 

Летичівщина вітає гостей

 15 травня в Летичівському НВК №2 «ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія» (директор Жорницька Т.В.) відбувся всеукраїнський семінар керівників експериментальних закладів з проблеми «Хмарні сервіси в освіті» (керівник Литвинова С.Г., докторант, старший науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, кандидат педагогічних наук).

Гостей привітали – голова Летичівської районної державної адміністрації Матлаєва І.Д., директор Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Фасоля О.І., проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Попик О.Ф.

         Учасниками проекту (30 управлінців та педагогів з 18 навчальних закладів України) проаналізовано педагогічні та психологічні аспекти розвитку навчання за допомогою хмарних сервісів у навчальному процесі.

У роботі круглого столу «Хмарні сервіси як чинник розвитку інноваційної школи» взяли участь Коломієць Г.А., науковий співробітник відділу інноваційних та інформаційних технологій відділення стратегії розвитку освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Ребрина А.А., доцент кафедри здоров‘я людини Хмельницького національного університету, кандидат педагогічних наук, Ребрина В.А., старший викладач кафедри теорії і методи природничо-математичних дисциплін та технологій, завідувач науково-методичного центру викладання інформатики, ІКТ і ДН Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Коржик С.А., завідувач районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Летичівської районної державної адміністрації.

Педагогічним колективом Летичівського НВК №2 «ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія» презентована модель інформаційного навчального простору закладу, в основі якої – хмарні сервіси Офіс 365, програмні засоби Майстер Тул, Міксіке в Україні, діяльність порталу «Класна оцінка» тощо.

Позитивні враження у гостей залишились від знайомства з учнівською мистецькою елітою навчального закладу.

 

23.04.2015 р.

 

Заключний етап Всеукраїнського Фестивалю 
педагогічних ідей «Гуманізація освітнього простору у 
вимірі педагогіки В.О. Сухомлинського»

Комунальний вищий навчальний заклад «Херсонська академія неперервної освіти» інформує про проведення 13-14.05.2015року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» заключного етапу Всеукраїнського Фестивалю педагогічних ідей «Гуманізація освітнього простору у вимірі педагогіки В.О. Сухомлинського». 

В ході заходу будуть представлені кращі доробки педагогів, нагородження лауреатів, засідання дискусійних клубів та презентації збірника робіт переможців.

 

Всеукраїнський фестиваль.pdf 

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Швидкий доступ